Kasteel Pietersheim 2020-01-24T14:31:21+01:00

KASTEEL PIETERSHEIM

Tussen Maastricht, Luik en Aken ligt Kasteel Pietersheim als een oase van rust.

Een kasteel zoals in een sprookje: een lange oprijlaan, een slotgracht en een waterburcht. Deze historische burcht won in 2010 de Vlaamse monumentenprijs en is zeker een bezoekje waard.

Kasteel Pietersheim is zowel per auto als met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Zo kun je je terugtrekken in een landelijke omgeving, terwijl je toch binnen 10 minuten in het centrum van Maastricht bent. Het kasteel beschikt over een hotel met 14 kamers, twee feestzalen en een gezellige bar.

Parkeren

Al onze gasten kunnen gebruik maken van het parkeerterrein direct gelegen naast het kasteel aan de Koning Albertlaan of ons parkeerterrein aan de Waterstraat.

Restaurants in de buurt

Kasteel Pietersheim beschikt zelf niet over een a la carte restaurant maar in de omgeving van Kasteel Pietersheim, op slechts twee kilometer afstand van onze locatie, zijn drie restaurants gevestigd.

Restaurant Bien Soigné

Het restaurant heeft een stijlvol & gezellig karakter, waar je zorgeloos kunt proeven van de Limburgse gastvrijheid. ‘s Winters kan je bij de openhaard genieten van een lekkere wafel met warme chocolademelk en ‘s zomers is het smullen van een ijsje of een frisse salade op een zonnig tuinterras.

Restaurant Oud Gerechtshof
‘Oud Gerechtshof’ is een restaurant in een historisch pand uit 1680 gelegen in het mooiste dorp van Vlaanderen ‘Oud-Rekem’. Dit restaurant is een echte familiezaak. Vader en moeder kochten het pand tien jaar geleden, restaureerden en moderniseerden het met behoud van zijn authenticiteit.

In 2008 werd Oud-Rekem door ‘Toerisme Vlaanderen’ officieel uitgeroepen tot ‘Het Mooiste Dorp van Vlaanderen’. Wanneer je er even rond wandelt begrijp je meteen waarom…